Posts

PREMIUM EMBROIDERY

Image
Punya lah lama order cadar embroidery ni ..

Alhamdulilah, hari ni stock cadar premium embroidery dah sampai ke gudang kami. setelah menanti sekian lamanya...

Ehh, apa pula cadar embroidery ni???

Cadar embroidery ni adalah cadar jenis sulaman timbul atau embroidery. Tidak seperti patchwork yang mempunyai corak berwarna warni. Embroidery cadar, sarung bantal adalah jenis sulaman embroidery/timbul dan berwarna plain/kosong.

Kiranya dari sarung bantal/ sarung bantal peluk sehinggal lah ke cadar warna yang sama...

Material pula, jenis Cotton tapi kain tebal sikit dari patchwork biasa dan berat pun dalam 3kg lebih berbanding patchwork biasa hanya 2kg lebih.. Dan setiap sarung bantal berzip manakala sarung bantal peluk jenis ikat jerut.

Cadar Premium Embroidery, boleh dibasuh dalam mesin basuh dan mesin dryer] pengering bersize 10kg keatas.

Ada yang nak selit order ke?

Kejab.. belum cerita lagi,

Kami bawak masuk sebanyak 14 warna dan 7 corak . Wow, banyak pilihan tuh...

PutihBeigh / Cream / O…

TAHUKAH ANDA PERBEZAAN ANTARA PATCHWORK, APPLIQUE DAN QUILTING?

Image
ADAKAH ANDA TAHU?!! APA ITU PATCHWORK, APPLIQUE DAN QUILTING?!!

Mungkin ada diantara kita yang masih keliru dengan makna PATCHWORK, APPLIQUE & QUILTING. Malah ada daripada kita yang menganggap ketiga-tiganya adalah sama sahaja. TEKNIK
*Teknik Patchwork adalah seni menyusun dan menggabungkan kain aneka warna dan motif mengikut pola yang tertentu.
TEKNIK PATCHWORK : PREMIUM PATCHWORK *Teknik Applique adalah seni membentuk gambar dari potongan kain dan ditempel diatas permukaan kain Teknik Applique : BABY QUILT PATCHWORK *Teknik Quilting adalah proses menjahit tindas tiga lapisan fabrik sekaligus, iaitu lapisan atas, lapisan tengah, dan lapisan bawah. Biasanya yang dijadikan lapisan atas itu adalah fabrik patchwork. Teknik Quilting : CADAR PATCHWORK

Hasilnya akan menjadi ianya lebih rapi dan memiliki ketebalan yang memberikan keselesaan dan keunikan tersendiri....

Jadi PATCHWORK, APPLIQUE dan QUILTING adalah benda yang berbeza tetapi berkait rapat.....

KELEBIHAN CADAR PATCHWORK Set CADAR PATCHW…

SAMA TAPI TAK SERUPA

Image
Minggu lepas, hujung minggu.. Seperti biasa kalau hujung minggu saja adalah hari untuk keluarga Puan Cotton. dan bila hujung minggu saja, tempat favourite kami adalah ke pasar malam dekat area kawasan perumahan kami.

Bila sampai je kat pasar malam, Puan cotton laa paling happy. Ye laa, macam2 makanan kita boleh tengok.. Dalam2 dok pilih makanan apa nak dibeli, tetiba puan cotton terpandang satu sudut dimana ada penjual Carpet toto Patchwork...

Wah macam best kan...

Bila ke situ, puan cotton agak terkejut carpet yang dijual memang murah2 belaka.. kebanyakkan corak yang penjual tuh jual memang sama corak dengan stock yang Puan Cotton ada. Dan memang ramai orang yang membeli... So puan cotton saja tengok kuality sama tak dengan carpet toto yang puan cotton jualkan..

Haa.. Kali kedua puan cotton terkejut.. Terkejut sebabnya kualiti toto memang nipis.. Nipis macam Tilam Biasa tuh... Memang kesian pada pembeli yang baru saja nak mencuba Carpet Toto.. 

Ya allah, sedihnya puan cotton tengok bukan …